Egyházat alapítunk

Címkék: egyház illúzió pénz

2009.06.12. 10:49

Egyházat alapítunk előbb-utóbb. Ez már biztos. Már csak a törvényi feltételeket kell megnézni, hogy hogyan működik ez idehaza. Aztán meggazdagszunk ebből és az emberi ostobaságból. (Lehet, hogy az enyémből is? :))

Szóval egyik barátommal nemrég jöttünk rá - tudom furcsa, hogy még csak most -, hogy az emberi ostobaság végtelensége még akár pénzt is hozhat a házhoz. Ahogy a Kaméleon c. magyar filmben mondták: "Az illúzió drága mulatság, de megéri." És tényleg. Az emberek illúziókat vesznek maguknak, nap mint nap. Ki ilyet, ki olyat. Van aki csak a kozmetikusnál próbálkozik a mindig aktuális csodaszerrel még szebbé tenni magát, miközben a lelke torz, de vannak súlyos esetek is, amikor pénzáldozatot hoznak "szerelmi kötésért". 

Ennél a pontnál éreztük, hogy kár veszni hagyni az ilyen embereket. Meg kell őket menteni saját maguktól és persze a saját pénzüktől is. Vagy másétól, de ez már részletkérdés. :)

Az emberek hinni akarnak, az egyháztól már réges-régen elfordultak és igazán a fogyasztás az egyetlen motíváló tényező manapság. Akkor miért ne áruljunk nekik hitet?

Személy szerint ámulatba ejtve tudom nézni az ATV-n a Vidám Vasárnap című műsort. Ha egyszer odakapcsolok, nehezen szakadok el. Jól szituált emberek ülnek tömött sorokban és hallgatnak valakit, akinél még sosem sikerült elcsípnem a mondanivalót. Pedig esküszöm, igyekeztem. Ezek az emberek egyházi tizedet fizetnek...

Jogász ismerősöm egy másik oldalról is megvilágította a dolgot: ha egyházam lehetne, akkor állambácsi - számomra ismeretlen okból - felment rengeteg fizetési kötelezettség alól. Mintha az egyháznak nem lenne bevétele... Akármelyiknek is.

És a legrosszabb csak most jön: körbenéztünk ismeretségi körünkben, jól szituált, értelmesnek mondható emberek és látszik rajtuk, hogy kapaszkodni akarnak valamibe. Na kérem, itt jövünk mi, hitet akarunk nekik adni, jó pénzért.

Reméljük vevők lesznek rá...

A bejegyzés trackback címe:

https://tincs-o.blog.hu/api/trackback/id/tr931180610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása