Gyorsulunk

Címkék: iwiw msn skype fogyasztás gyors század 21.

2009.06.15. 09:34

Mostanában sokat foglalkoztatnak az olyan gondolatok, hogy a felgyorsult 21. század mennyire kedvez a párkapcsolatoknak, mit tesz hozzá az internet, a mobil világ mindehhez és persze mit vesz el belőle.

Nálam az eredmény inkább negatív. Én irigykedve néztem végig nem oly' rég a Casablancat, ami szerintem egy mai tinédzsernek már nem is fogható fel, hiszen olyan szinten csak az elfojtott érzelmek jönnek át, semmi szex, ha jól emlékszem, még egy csók sem csattan. Két ember akarja egymást, nagyon.

Ehelyett ma az emberek futószalagon ismerkednek (igen, én is), az első öt perc után messzemenő következtetéseket vonnak le. Ha nem, akkor gyorsan belevágnak a kapcsolatba. Jönnek-mennek az sms-ek. Ha nem, az gáz. Ha nem írt bele szmájlit, az is az. Mert akkor valami nem stimmel.

A legrosszabb rész akkor jön, amikor valamelyik fél döntéséből vége szakadt a kapcsolatnak és beindul a nagyüzem. Iwiw, Facebook, MSN, Skype és még számtalan lehetőség. Üzenetek a másiknak: töröllek, vagy tényleg csak kiírok, vagy hangulatot jelenítek meg. Még mindig akarom, hogy tudj rólam és még mindig akarsz tudni rólam. Kapcsolatot képtelenek voltunk működtetni, de ez még megy. Vagy ami még rosszabb, láthatatlanná teszem magam. Törölni még nem merlek, mert sose tudni, de most épp nincs annyi energiám, bátorságom, vagy valamim, ami elég ahhoz, hogy szóba álljak Veled.

Milyen szép is volt kb. két generációval ezelőtt. Kézzel írott levelek, postafordultával. Várakozás, vágyakozás. Illúzióim nincsenek, biztos ott sem volt minden tökéletes, csak a hozzáállás, hogy nem úgy érezték a résztvevők, hogy fogyasszunk, minél hamarabb, minél jobbat. És ha ez nem elég jó, akkor nem próbálkozom a javítással, hanem már veszek is egy másikat, vagy lecserélem az újabb verzióra. Valahogy az emberekből kihalt a küzdeni akarás és én sajnálom ezt...

A bejegyzés trackback címe:

https://tincs-o.blog.hu/api/trackback/id/tr731185729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása